De muziek klinkt buiten

Ik ben een zonnekind. Als iedereen loopt te puffen en te klagen dat het zo warm is, ben ik in mijn element. Liefst skip ik de winter en surf ik in die maanden het internet af, op zoek naar nieuwe bestemmingen.

Of ik ga nieuw werk maken in het atelier. Zagen, lekker warm lassen of boetseren bij de kachel. Kou is niet mijn ding. 

Maar deze winter is gewoon geen winter. Stiekem vind ik dat wel jammer. Want eerlijk is eerlijk, een lange wandeling door de maagdelijke sneeuw in het polderlandschap is geweldig. Of die keer dat we konden langlaugfen in de Ardennen. Supermooi! Het biertje achteraf smaakt dan  fantastisch.

Dit jaar dus niet, het is warm voor de tijd van het jaar. Het regent en het stormt al dagen! Het knaagt en jeukt om naar buiten te gaan. Dus we pakken de auto en rijden even naar ” de Hoek”, ons koosnaampje voor Hoek van Holland, het ” thuisstrand” van Rotterdam. Niets bijzonders ( voor deze contreien van het land) en niet heel spannend, maar dat is ook niet nodig.

We wandelen slechts 2 uurtjes.

2 uurtjes waarin we uit ons sokken waaien, drijfnat regenen, ons verwonderen over de kleine eilandjes die ontstaan door schelpjes in het zand waar de wind niet bij kan. De oneindige wervelingen van alle stromingen. De spiegelingen op het natte zand. De surfers in actie te zien op witte schuimkoppen en het liefst meedoen.

De nieuwe maan zien in een kitevlieger. De kleur van het water, zo intens groen. Dezelfde kleur als groene ogen. Het loden grijs van de lucht. Zandvlagen over de vlakte. Het nog groenere groen van de mosjes op de struiken. Wuivend helmgras. De roep van de natuur. Nieuwe energie. Plannen voor nieuwe hikes ( 17 km naar Den Haag).

Is het snertweer? Ja! Zijn we natgeregend? Absoluut! Maar het heeft me weer zoveel gegeven. Niet alleen inspiratie om deze blog te schrijven, maar ook weer een goede reminder dat de wereld en fantastische plek is. Niet alleen de verre oorden, maar vooral ook om de hoek. Je hoeft niet ver weg om van de natuur te genieten. Het enige wat je hoeft te doen is je jas aantrekken en je ogen openen. Kijk om je heen. Kijk. Echt.

Buiten gebeurt het. Anywhere. Niet op je beeldscherm.

1 thought on “De muziek klinkt buiten”

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.