Normandie en Bretagne; en route, deel 1

 

 

De afgelopen zomer was het zulk geweldig weer dat het eigenlijk zonde was om naar het buitenland te gaan. We hebben heerlijk genoten van de zwoele avonden in de tuin en aten onze lunch bij het atelier lekker buiten aan de waterkant.

Maar vakantie gaat niet alleen over lekker weer. Je hebt ook behoefte aan je horizon verbreden, nieuwe gebieden ontdekken. We zouden dus zeker wel even weggaan, maar na de ergste warmte. Zo gezegd, zo gedaan.

Op donderdagochtend 1 augustus 2018 vertrokken we met het krieken van de dag richting Frankrijk. Doel; Normandie, Bretagne en misschien Limousin. Zo vroeg rijden is echt een aanrader, beiden waren we superrelaxed en het is een leuk idee dat je bij aankomst nog een hele dag voor je hebt.

Om ons budget te bewaken en omdat het leuker is, stel ik google maps in op tolwegen vermijden. Superleuk, want je weet nooit waar je komt en je ziet onderweg al heel veel! Zo stopten we in een dorpje bij een leuk koffie barretje, stuitten we op de ciderroute en op een hele leuke brocante.

Dat houdt natuurlijk wel een beetje op, dus het was niet voor vijven dat we bij onze camping a la ferme aankwamen. We hebben daar een flesje cider opengetrokken en genietend van een kaasje en een stukje worst lekker in het zonnetje gezeten.

De camping in Clinchamp sur Orne is heel basic, maar ze verkopen heerlijke cider en ze hebben een koelkast! Voor tentkampeerders in het hoogseizoen is dit ideaal. Met een tarief van 9 euro per nacht hoef je niet bang te zijn om een nachtje extra te blijven.

En dan kan best, want er is veel te zien in Normandie en deze camping ligt goed centraal. Zo is Normandie Suisse, een bosachtig natuurgebied, vlakbij, maar de kust ook. Uiteindelijk zijn we 5 dagen gebleven en hebben ontzettend veel gezien.

Hieronder wat beelden van onze wandeling door Normandie Suisse. Het startpunt is La roche d’Oetre, st. Philbert-sur-Orne

 

Het uitzicht vanaf la roche d’Oetre. Vanaf daar is het steil naar beneden.

Mooi beekje met rotsjes en stromend water, waar we heerlijk gepootjebaad hebben.

Het zonlicht schittert op het water; een magisch spel van beweging en licht.

“Uitgeholde”paadjes, van de akkers gescheiden door struweel, oude stenen muurtjes en knoestige bomen.

Fraaie oude huisjes van natuursteen. Wie wil daar nou niet in wonen?

Wie weet waarom de Franse boeren rollen maken en de Nederlandse kubussen?

 

 

 

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.